Juosten olisit jo perillä: Shoppailupäivästa ja Tähtien Sodasta iltalenkkiin?

perjantai 9. tammikuuta 2015

Shoppailupäivästa ja Tähtien Sodasta iltalenkkiin?

Tarkoitus oli pitää viikon toista vapaapäivää eilen. Aamupäivä koostuikin kaupungilla uuden takin metsästyksestä, jonka suhteen usko meinasi jo alkaa loppua. Parka taitaa olla pitkälti vuoden 2011 muoti-ilmiö, mutta koska en aiemmin ollut siihen osallistunut niin päätin nyt ostaa uuden talvitakin ja ajattelin, että pidempi takki olisi myös lämpöisempi. Suuri osa takeista kuitenkin oli kevyttoppatakkeja ja moni liike oli jo aloittanut myydä viimeisiä talvitakkeja alennuksella (ensimmäisten kunnon pakkasten jälkeen varsinaisen talven vielä odottaessa tuloaan), mikä käytännössä tarkoitti kokoja 54+ / L+. Alennusmyynneillä ei kannata ollu ruumiinrakenteeltaan pitkä ja hoikka. No lopulta valinta tiivistyi kolmeen takkiin ja päädyin sitten Jack and Jonesin untuvaparkaan. Eilen illalla kyllä ajattelin jo, että olisiko sittenkin kannattanut valita toinen takki, vaalea laskettelutyylinen parka. Ehkäpä voin harkita vielä vaihtoa, tosin riskinä on että kyseistä takkia ei ole enää saatavilla oikeassa koossa.


Tämän jälkeen kävimme Fit Wokissa syömässä kaverini kanssa ja Mokkamestarit-myymälässä, johon rakastuin. LP-levyltä soi tunnelmallinen rock-musiikki ja sisustus oli väreiltään pehmeä sekä lämmin ulkona vastapainona odottavalle lumisateelle. Ja se tuoksu! Vastajauhettu kahvi tuhansine nyansseineen ja haudutetun teen aromi leijailivat vangittuna tuohon kutsuvaan tilaan. Siinä kyllä paikka jonne pitää kohdistaa vierailu uudestaankin. Tuomikirkonkadun seutu on ihanasti rikastettu erilaisilla pienillä kivijalkaliikkeillä. Ostin mukaani 200g suodatinjauhettua Etiopilaista kahvia, vielä kuitenkin kokeilematta sitä.

Sitten siirryimme meille ja aloitimme Star Wars -elokuvien katsomisen, mikä on meillä koko loman ajan ollut tavoitteena. Saimme katsottu kaksi osaa kronologisessa järjestyksessä ja jatkoa seuraa.

Yllätin itseni ja ehdotin avokilleni iltalenkkiä, jotta perjantaina ei tulisi niin kovaa kiirettä kun muitakin suunnitelmia sille päivälle oli luvassa. Edellisen päivän aikainen aamulenkki ja seuraavan päivän myöhäinen iltalenkki, kuitenkin tarjosivat mielestäni riittävästi lepoa keholle, sillä kumpikaan lenkki ei kuitenkaan ollut erityisen raskas. Eilen illalla siis juoksimme reilun 6 kilometria 45 minuuttiin, joka on hyvin kevyt juoksuvauhti. Nyt kun muistelen aiempia treenejä, niin lukioaikana satunnaisellakin lenkkeilyllä pyrin 6 kilometrin matkaan puolessa tunnissa. Toisaalta tällä tavoin syke pysyi asetetuissa rajoissa ja olikin aika tasainen koko lenkin ajan, kuten allaolevasta kuvasta näkyy. Juoksu kulki tällä kertaa vieläkin hyvin, joten treenitahti ja palautuminen ovat ilmeisesti kulkeneet hyvin samassa tahdissa.


Sykkeet iltalenkillä 8.1.2015

Illalla on luvassa kivaa ohjelmaa, mutta ehkäpä siitä sitten lisää huomenna. Huomenna on juoksulenkkinä luvassa puolen tunnin kevyt hölkkä, jossa on viisi puolen minuutin vauhtipyrähdystä. Sen jälkeen ensimmäinen juoksuviikko on pulkassa. Jes! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti