Juosten olisit jo perillä: Aamujuoksu lumisateessa

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Aamujuoksu lumisateessa

Tänään oli vuorossa ensimmäinen intervallitreeni: 10 minuuttia lämmittelyä, 3 x 3 minuuttia kovaa juoksua, joiden välissä 2 minuuttia tasausta ja loppuun 10 minuutin verryttely. Maaston valinta onnistui suhteellisen hyvin, sillä tasainen mäkisyys toi mukavaa lisähaastetta intervalleihin.

Lähdettiin lenkille aamulla noin 6:55 ja oli suoraan sanottuna hieman omituinen olo vetää pimeässä juoksukerrastot ja muut päälle niin aikaisin. Tänään en edes syönyt aamiaista ennen, mikä ei sentään haitannut näin lyhyellä lenkillä. Olin kyllä hyvin lähellä jäädä vain sänkyyn makaamaan, mutta näin jälkikäteen olen tietysti iloinen kun lähdin lenkille :D Aivan erilaista mielenlujuutta kyllä vaati tuollainen aamulenkkeily! Lenkki itsessään sujui hyvin ja intervallit tuntui kulkevan hyvin. Unohdin ottaa nenäliinoja mukaan mikä teki puolen välin jälkeen lenkistä erittäin epämukavaa. Ulkona alkaa aina nenä vuotaa meni sitten siellä talvella kuinka lyhyen matkan vain. Juostessa kyseinen vaiva tietysti pahenee kun hengitys kiihtyy. Pienempi ongelma oli se, että muka viime kerrasta viisastuneena jätin silmälasit kotiin. Nyt pölyävä lumi sitten pisteli ikävästi silmiin, kun lasit eivät olleet suojana. Tukkeutuvaa nenää sekä heikentynyttä hapenottoa ja näköä lukuunottamatta lenkki sujui kuitenkin hyvin! Allaolevasta kuvasta näkee hyvin miten intervallit vaikutti sykkeeseen ja nopeuteen.

Juoksulenkin (7.11) syke- ja tahti Garmin Connect -palvelusta.
Juoksulenkin jälkeen pikainen suihku ja tunniksi takaisin lämmittelemään peiton alle :D Nyt olo on aamiaisen ja kahvikupillisen jälkeen suorastaan virkeä. Pitäisiköhän useamminkin vierailla aamulenkkeilijöiden maailmassa!

Tyytyväinen juoksija aamulenkin, suihkun ja aamukahvin jälkeen!Käytkö itse aamulla vai illalla lenkillä ja milloin on paras aika treenille? Pistä viestiä kommenteilla ja muista tilata päivitykset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti