Juosten olisit jo perillä: Aloitus tarinalle maratonista

maanantai 5. tammikuuta 2015

Aloitus tarinalle maratonista


Tänään se sitten lähtee. Kävin oikeastaan "varaamassa" tämän blogitunnuksen jo viime keväänä, koska myös silloin päätin aloittaa maratontreenin. Treenaan itseni maratonkuntoon 26 viikossa eli kesäkuun puoli väliin mennessä, ylläpidän kyseistä tasoa ja hion suorituksen huippuun elokuussa järjestettävää Tampere 2015 maratonia varten. Huomatkaa kuinka tahdikkaasti vältin verbejä "päätin" ja "aion", sillä tällä kertaa olen sitoutunut tavoiteeseen, toivottavasti :D

Juoksutreenin pohjana on Kunto Plus -lehden maratonohjelma ainakin aluksi. Olen aiemmin harrastanut juoksua ja silloin päässyt puoli maratoniin asti. Kuitenkin parisuhteellinen, mukava eläminen on sittemmin vienyt mukanaan ja juokseminen on jäänyt vähemmälle. Aluksi pitää siis lähteä ihan peruskunnon kehittämisestä ja tavan muodostamisesta. Aivan kokonaan en sentään ole liikuntaa viime vuosina hylännyt, mutta aerobinen puoli kuitenkin on dramaattisesti jäänyt vähemmälle huomiolle.

Ulkona on tänään Tampereen Hervannassa -17 astetta ja lähinnä tästä johtuen juoksumotivaatio ei ole aivan huipussaan. Kaapistani löytyy jonkin verran juoksuvarusteita, mutta ei mitään parhaita vaatteita ainakaan näin koville pakkasille. Lähdetään siis liikkeelle ihan kerrospukeutumisella ja katsotaan miten se onnistuu. Joku voisi sanoa, että juoksemista ei kannata aloittaa näin kovilla pakasilla, motivaation ja keuhkojen turhan rasituksen takia, mutta tänään se on pakko aloittaa. Kyse on siis myös uudenvuodenlupauksesta kuten myös uudesta elämäntavasta.

Tällä hetkellä siis en ole juossut ensimmäistä lenkkiä, istun kotini lämmössä tietokoneella ja voivottelen pakkassäätä. Ei vaikuta lupaavalta. Lähden tästä kuitenkin heti kerrospukeutumaan ja aloittamaan ensimmäisen 15 minuutin hölkkälenkin. Wish me luck!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti